W niedzielę, 24 marca obchodzimy Europejski Dzień Lodów Rzemieślniczych. Celem tego dnia jest przekonanie ludzi do spożywania tych słodyczy. Lody rzemieślnicze nie tylko mają lepszy smak od tych produkowanych w fabryce, ale i są pozbawione chemicznych dodatków.
Lody rzemieślnicze są wyjątkowe, a nawet kultowe a przede wszystkim są lodami naturalnymi. Zazwyczaj robione są w małych, często rodzinnych zakładach. Uwagę skupia jakość, a nie masowa produkcja. Wykonuje się je za pomocą małych maszyn, a do ich sporządzenia używane są wyłącznie wysokiej jakości składniki, które przede wszystkim są naturalne. Ciekawostką jest to, że nie są one napowietrzane podczas produkcji, a swoją wyjątkową konsystencję otrzymują poprzez specjalnie opracowaną recepturę. Pomysłodawcami święta są Włosi, którzy słyną z komponowania najlepszych na świecie smaków lodowych słodkości, a także produkcji maszyn do ich wytwarzania.
Szkoda że dzisiaj za zimno jeszcze na lody
OdpowiedzUsuńNo proszę a dziś nie środa ...
OdpowiedzUsuńTo prawda rzemieślnicze są mniam
OdpowiedzUsuńTakie są najlepsze i tylko w Sieradzu :)
OdpowiedzUsuńA zjadł bym takiego
OdpowiedzUsuń